CHP ÇATALCA MECLİS ÜYELERİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

Covit-19 tedbirleri kapsamında Belediyeler Meclis toplantılarını yapmaya başladı. Çatalca Belediyesi de 3 ay aradan sonra “2020 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşimi” gerçekleştirdi. Toplantı Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. 26 gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce CHP Çatalca Meclis üyeleri soru önergeleri verdi. Soru önergeleri okunarak oybirliği ile Belediye Başkanlık Makamına havale edildi.7 soru önergesinde Çatalca Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi istendi. CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban’da meclis salonunda hazır bulunarak, belediye meclisini takip etti.

İŞTE CHP ÇATALCA MECLİS ÜYELERİ’NİN VERDİĞİ SORU ÖNERGELERİ:

1– İzzettin Mahallesi 192 ada 54 parsel 87.745 metre kare yeri olan Yetim Vakfı kimlerindir. Burası ne amaçla kullanılacaktır? Satış bedeli olan 40.000.000 TL belediye’nin hesaplarına girip girmediğinin tarafımıza bilgi verilmesini talep ediyoruz.

2– Millet Bahçesi ve meydan çalışması kapsamında Belediye dükkanlarında bulunan esnafın mağdur edilmemesi yönünde sanayi sitesi önünde başlayan dükkanların neden durduğu konusunda ve buradaki esnafların mağduriyetin nasıl giderileceği hususunda bilgi verilmesini talep ediyoruz.

3– Mülkiyeti Çatalca Belediyesine ait olan Ferhatpaşa Mahallesi 68 ada 16 ve 17 parsel ile 118 ada 9 parsel nolu yerlerde bulunan Ziya Altınoğlu stadyumu, halı saha, kapalı spor salonu, Belediye dükkanları görünür ve görünmeyen vaziyetteki taşınmaz nitelikli ekonomik değeri bulunan hurda malzemeler karşılığı yıkım ve hafriyatın kaldırılması İşçi Pandemi sürecinde, yangından mal kaçırır gibi ihalesi yapılmıştır. Bu ihale 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre bir gün ara ile 2 defa herhangi bir gazetede ilan yapıldı mı? Yapılan ilanda İhale konusu ve işin niteliği, yeri ve miktarı İhalenin hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği belirtildi mi? Yapılacak işle ilgili görünür ve görünmeyen vaziyetteki diye bahsedilen işlerin ne olduğu hakkında belediye meclis üyelerimizin de bilgilendirmesini istiyoruz. Kapalı Pazar yeri, stad ve kapalı spor salonunda ki çelik makaslar çatı kaplamaları bu ihaleye dâhil mi? Buradan çıkan malzemelerin Ormanlı ve Kabakça mahallelerimizde kapalı alanlar yapılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Eğer belediyemiz burada bu tesisleri yapacaksa, bu malzemeleri yıkan firmadan tekrar satın mı alındı? Bu ihaleyle ilgili halkımızın kafasında ki soru işaretlerinin giderilmesi için sorularımızın cevaplanmasını talep ediyoruz. Millet bahçesinin ihalesinin yapılıp yapılmadığı dair bilgi istiyoruz.

4– Belediye Başkan adayı olarak Mahallelerde yürüttüğünüz seçim çalışmalarında “İstanbul’un 39 ilçesin de bir tek Çatalca’da sorun var. Çünkü Çatalca’da 4000’e yakın kaçak inşaat var. İlçe Belediyesi hakkaniyetle görevini yapsaydı hiçbir vatandaşımız şu anda mağdur olmayacaktı. Eğer bu yapılar 2018 yılında yapıldıysa beyanlarla ilgili bir sorun varsa ona bakılacak. Ama ben onlarla ilgili İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşeceğim’’ dediniz. Sayın Başkan 4000 kaçak bina yapıldı diyerek Belediye Başkanını suçladığınız, göreve geldiğinizden bu güne kadar kaç adet kaçak bina yapıldı ve yapılmaya devam ediyor mu? Örcünlü Mahallesi 105 ada 94, 95, 96 parseller üzerindeki binaya tarafınızdan yapı ruhsatı verildi mi? Yapı ruhsat verdiyseniz İmar kanunun hangi maddesine göre verdiniz? Kaçak olarak yapılan bu binaya işletme ruhsatını yasanın hangi maddesine göre verdiniz? Bina eğer yapı kayıt belgesi aldıysa, 2017 yılında yapılmadığı açıkça belli olan bu yapı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gerekli bildirimleri yaptınız mı? İlgili kurumlara elektrik, su kesimi için gerekli yazılar yazıldı mı? Sayın Başkanım Kaymakamımızla birlikte bu kaçak binanın açılışını nasıl yaptınız?

5– Çatalca İlçesi sınırları içinde bulunan piknik alanları ile ilgili belediyemiz tarafından bazı kişilere kiralandığı konuşulmaktadır. Bu piknik alanlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın açmış olduğu Çatalca Sulh Hukuk mahkemesinde kiracılığın tespit davaları devam etmekte olup, mahkeme kararları istinaf edilmiş ve hukuki sürecin devam ettiği bu durumda Belediyemiz hangi yasaya dayanarak bu alanları kiraya vermektedir? Biz CHP Meclis grubu olarak önceden olduğu gibi piknik alanlarının bölgemizdeki spor kulüplerine verilmesini talep ediyoruz.

6– İlçemiz sınırları içinde kurulan ve kurulması düşünülen RES (Rüzgar Enerji Santrali) ile ilgili Belediyemizin yaptığı çalışmalar var mı? Varsa konu ile ilgili meclisin bilgilendirilmesini istiyoruz. Karacaköy ve Karamandere Mahallelerimizde yapılması planlanan RES’lerle ilgili uygulamacı firma tarafından mahallelerimizde yapılan bilgilendirme çalışmalarında belediyemizden katılan görevli arkadaşımızın konu ile ilgili düşüncesi ne olmuştur? Bu bölgelerde kesilecek Orman alanımızın ne kadar olduğu hakkında meclisimize bilgi verilmesini ve ÇET raporunun tarafımıza sunulmasını talep ediyoruz.

7– Son dönemde Çatalca Belediyesine iş yapan müteahhit firmalar tekelleştiği ve birkaç firma dışında kimsenin ihalelere giremediği konuşulmaktadır. Sokakta ki bu dedikoduların önünü kesmek için sizin döneminizde Belediyemize iş yapan tüm müteahhit firmaların listesini ve aldıkları ihale ile ilgili bilgi verilmesini talep ediyoruz

.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

3 AY ARADAN SONRA MECLİS TOPLANDI

Sıradakini Oku

BAŞKAN MESUT ÜNER VATANDAŞLARIN DAİMA YANINDA

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir