ÇATALCANIN ADAYI KİM OLSUN?

Türkiye, tarihinde önemli köşe taşlarından biri olan 24 Haziran seçimlerini arkasından bıraktı. Ve hemen ardından 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık yapılmaya başlandı. Seçimler öncesi, partilerden önce aday adayları da nabız yoklaması yapıyor. Çatalca Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili Cem Kara yönetiyor. 24 Haziran Genel seçimlerinde Ak Parti’ye birinciliği kaptıran Cumhuriyet Halk Partisi’nde, “Yerel seçimleri de kaybeder miyiz?” endişesi başladı.  Belediye Başkanı Cem Kara’nın aniden hastalanarak ameliyat olması ve halen tedavi görmesi, “Önümüzdeki yerel seçimde aday adayı olacak mı?” sorusunu gündeme getiriyor. Başkanın adaylığını hem partililer hem Çatalcalılar merak ediyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önümüzdeki belediye seçimlerinde aday adayı olursa üç şey başını ağır atacak gibi gözüküyor. Birincisi, iki dönemdir belediyeyi yönetiyor ama bir türlü Çatalcalıların beklediği bir ekip kuramadı. İkincisi, Çatalca’ya bir proje koyamaması. Çatalca’da birkaç proje denemesi olmasına rağmen başarılı olamadı. Üçüncüsü ise, parti içinde yapılan seçimlere müdahale ederek kendisine karşı cephe oluşmasını sağladı. Desteklediği adayda parti içinde birliği sağlayamaması ve partililerin, parti içinde yaşanan olumsuzluklarda faturayı Cem Kara’ya kestiği ifade ediliyor.

 

Cem Kara dışında CHP’den aday adayı olacak üç isim üzerinde yoğunlaşılıyor. İlk isim, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı. Otlatıcı’nın, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı olması Çatalca ile Silivri’nin birbirlerine benzer yanlarının olması, Ayhan Otlatıcı’nın Çatalca Belediye Başkan adayı olması Çatalcaya bir hareket getirebilir. Uzun yıllardır Belediye de devlet memurluğu bunun yanında belediye başkan yardımcılığı yapması Çatalca’ya özlenen projeler gelebilir.

 

Bir başka isim ise Engin Akman. Akman’ın artıları, eski Durusu Belde Belediye Başkanlığı, ardından Şişli Belediyesi’nde Mustafa Sarıgül ile birlikte çalışması. Engin Akman burada kazandığı tecrübelerle Çatalca Belediye Başkanlığına aday gösterildiğinde Çatalca’nın özlediği ekibi kurabilir. Aynı zamanda güler yüzlü olması da parti içi ve parti dışında olanları da kucaklayabilir.

 

Üçüncü isim ise Mimar Mehmet Çoban. Uzun yıllardır Çatalca da Mimarlık yapan Çoban, Çatalca’da özel sektörde birçok projeye imza attı. Çatalca’nın coğrafi yapısını iyi bilen Çoban aday gösterildiği taktirde Çatalca’nın çehresi değişeceği noktasında Çatalcalıların güven duyabileceği isim.  Parti içi olsun parti dışında olsun herkesimle iyi diyaloglar kuran Çoban Belediye Başkan Adayı olması durumunda parti içi kavgaları da bitirebilir.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Metin Sezer Belediye’ye Ders Verdi

Sıradakini Oku

Hakem Heyeti İçin İmza Kampanyası

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir