ÇATALCA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

“Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla fidan dikim etkinliği 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Çatalca Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, STK temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Çocuklarımıza ve Torunlarımıza Bırakacağımız En Değerli Miras”

Törende konuşma yapan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayınlamış olduğu genelgeyle; Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanmasını uygun görmüştür. İnşallah, bugün burada toprağa dikeceğimiz her fidan, bu dengeyi korumaya küçük bir katkı olacak, dünyanın geleceğini teminat altına alacaktır. Bu doğrultuda yapılacak etkinliklerle çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras bereketli topraklarımıza birlikte dikeceğimiz fidanlarımız olacak.” ifadelerini kullandı

Becel’in konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi ve daha sonrasında saat 11:11’ de ilçe protokolü ve vatandaşlar, fidanları toprakla buluşturdu. Gerçekleştirilen fidan dikiminin ardından, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel tarafından, bu anlamlı organizasyona katkı sağlayan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve diğer katılımcılara plaket takdim edildi. Tören, çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

DUMANSIZ HAYAT

Sıradakini Oku

Çatalca Belediyesi Yeni Dönem Kurs Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir