Çatalca’da Demokrasi Nöbetine Kadir Topbaş Katıldı

Fethullah Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik yapısına darbe vurmaya çalışılmasının ardından ülkenin her yerinde meydanlarda vatandaşlar demokrasiye sahip çıkıyor.

Çatalca’da düzenlenen demokrasi nöbetine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Saadet Partisi Çatalca İlçe Başkanı Fikret Çay ve binlerce vatandaş Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Programda Çatalca’daki siyasi partilerin ilçe başkanları birer konuşma yaptı. Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ı Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda karşıladı.
demokrasi nobeti (2)
“Bu darbe sürecini Rabbim inşallah bizlere bir daha yaşatmaz”
Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez bir konuşma yaparak darbe girişimini lanetledi. Güçbilmez konuşmasında, “Bugün yine burada demokrasi nöbetinde buluştuk. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizle, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizle, Saadet Partili kardeşlerimizle ve sivil toplum kuruluşlarının değerli üyeleriyle sabahlara kadar nöbetimizi tuttuk. Biz bu demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tamam evlerinize gidebilirsiniz diyene kadar biz burada olacağız ve demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bu darbe sürecini Rabbim inşallah bizlere bir daha yaşatmaz. Burada aç susuz kaldığımız günler oldu. Arkadaşlarımızla konuştuğumda başkanım aç susuz kalabiliriz ama bayraksız vatansız ezansız kalamayız dediler. Silahlı kuvvetler bizim silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz bizim polisimiz ve halkımızla hep birlikteyiz. Asker kılığına girmiş o teröristlere halkımız gereken cevabı verdi. Bunda sonra bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyecekler. Biz böyle birlikte olduğumuz sürece bizim sırtımızı yere indirmeye kimsenin gücü yetmez inşallah” dedi.

“Vatandaşlarımız demokrasi için cuntaya karşı dur dediler”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise yaptığı konuşmada “15 Temmuz akşamı hep birlikte bu vatan topraklarının birliği bütünlüğü için büyük bir demokrasi mücadelesi verildi. Demokrasi kolay kazanılmadı. Vatandaşlarımız demokrasi için cuntaya karşı dur dediler. Çatalca Cumhuriyet’e de demokrasiye de her zaman sahip çıkmıştır. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Türk milleti” dedi. Ardından Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel bir konuşma yaptı. Kaymakam İnci Sezer Becel, “İnsanlarımız vatan sevgisiyle bayrak sevgisiyle meydanları dolduruyorlar” dedi.
demokrasi nobeti (3)
“Türkiye üzerinde oyun oynamak istemeyenlere fırsat vermediniz”
Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş bir konuşma yaptı. Kadir Topbaş, “Demokrasi nöbetiniz hayırlı olsun. 15 Temmuz’da bir destan yazdınız. Yeni ufuklar açtınız. Türkiye üzerinde oyun oynamak istemeyenlere fırsat vermediniz. Sindirmek istediler, sözde bildiri okuttular ve sıkı yönetim ilan ettiler. Nifak sokmaya çalıştılar ama Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle halkımız sokaklara indi ve halen demokrasi nöbetini sürdürüyoruz. Hastanede gazilerimiz anlatıyor. Şehit olmak istedik olamadık diyorlar. Şunu söylüyorlar açıkça, “Elimizle tankları durdurabileceğimizi hissettik, helikopterleri yakalayabileceğimizi düşündük. Öyle ilahi bir güç hissettik. İşte bu millet böyle inandığı zaman hainler asla başarılı olamaz. Sizler birer gazisiniz. Burada demokrasi nöbeti tutan her bir kardeşim gazidir. Bütün davamız devletimizin bekası, milletimizin devletimizin gücü içindir. Allah devlete millete, askerimize ve polisimize zeval vermesin. Sizler meydanları doldurarak hainlerin iştahlarını kesiyorsunuz. Aramızdaki evlatlarımız bunlara tanıklık ediyorlar. Hafızalarına yerleşiyor ve ileride yetişkin olduklarında bizlerden hayırla yad edecek” diye konuştu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da STK’lardan Ortak Bildiri

Sıradakini Oku

Akalanspor Kulüp Başkanı Tuncay Birkan görevinden istifa etti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir