“Çatalca Bizim Ortak Noktamız”

Muhtarlarla bir araya gelen Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, “Çatalca bizim ortak noktamız. Ortak noktamızda da mutlaka sorunlarda da, çözümlerde de birlikte hareket etmemiz lazım” mesajını verdi.

Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez Çatalca Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Muhtarla bir araya gelen İlçe Başkanı Selim Güçbilmez muhtarlara iade-i ziyarette bulundu.

Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez mahallelerin sorunlarının birçok kısmının çözüme kavuştuğunu belirterek, “Mahallelere gittiğimiz zaman benim 2010 yılında ilçe başkanlığına geldiğim haliyle şimdiki hali arasında çok farklılık var. Yüzde 80 derece iyileşme var. Bunlar alt yapı, arıtma, içme suyu, kanalizasyon, yeni yaptığımız okulların fiziki yapısı, sıcak asfalt çalışmaları, yol çalışmaları, düğün salonları, halı sahalar gibi bizim dokunmadığımız sosyal alanda hiç bir yer kalmadı. Binkılıç ziyaretimizde oradaki eksiklikleri belirledik ardından Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğimizde Binkılıç’ta düğün salonu yok, bize yer gösterirseniz Binkılıç’a Büyükşehire düğün salonu yaptıralım dedik. Büyükşehir Belediyemizden destek sözü aldık. Belediye Başkanımız yeri gösterdiği anda düğün salonu yapılacak” dedi.

 

“Çatalca bizim ortak noktamız”

Güçbilmez eksiklik olan mahallelerin sorunlarını da gidermeye çalıştıklarını belirterek, “Diğer mahallelerimizdeki eksiklikleri de gidermek istiyoruz. Çünkü biz Çatalca halkına üç aylık, altı aylık, bir yıllık, iki yıllık stratejik plan belirlemek istiyoruz. Ak Parti İlçe Başkanı olarak siz muhtarlara birer mektup hazırladık. O mektupta dilimin döndüğünce bazı şeyleri ifade etmek istedim. Çünkü Çatalca hepimizin, bizde bu koltuklarda oturduğumuz sürece Çatalcamıza daha fazla hizmeti nasıl getiririz, elbirliği ile Çatalca Belediyemizle, muhtarlarımızla, STK temsilcileri nasıl daha fazla fayda sağlarız, onun peşindeyiz. İhsaniye mahallemize gittiğimizde camimizin geçirdiği yangından ötürü yedi sekiz aydır hasarlı. Belediye Başkanımıza gittik. İhtiyar heyetiyle beraber oradaki durumu ilettik. Buranın biran evvel yapılması ile ilgili durumu kendisine bildirdik. Kendiside bize kamulaştırmanın yapılması gerektiğini ondan dolayı böyle aksaklıklar olduğunu söyledi. Ama ben dedim ki Büyükşehir olarak bana dilekçe yazın bu caminin şuanda şartlarının uygun olmadığını gerekirse bizde müdahale edelim bir an evvel camiyi yıkıp hafriyatını alıp temelini atabileceğimizi söyledim. Kendisi daha önce halka söz verdiğini ve kendisi yapmak istediğini söyledi. ‘Bir aksilik olmazsa Pazartesi yıkıma başlıyorum’ dedi. Bizim derdimiz hizmet etmek elbirliği ile omuz omuza Çatalca bizim ortak noktamız. Ortak noktamızda da mutlaka sorunlarda da çözümlerde de birlikte hareket etmemiz lazım” diye konuştu.

Selim Gucbilmez1

“Elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz”

“Siyaset ayrı bir şey, hizmet ayrı bir şey” diyen Selim Güçbilmez, “Seçime üç ay kala herkes neler yaptı, yapmadı gider orada mahallesinde siyasetini yapar. Ama biz hep hizmet eden tarafta olmayı seçtik. Bununla ilgilide uğraş veriyoruz. Ferhatpaşa İlköğretim Okulu Müdürümüz bir dilekçe yazmış yerel yönetime olumlu cevap gelmeyince bize geldiler. 23 Nisan şenliğinin burada düzenleneceğini söylediler. Bizde ne yaptık Büyükşehir Belediyesi ile komple temizliğini yaptık ve gece dörde kadar onunla ilgilendik. Yarın oraya aileler ve çocuklar geldiğinde ya burası nasıl toz toprak içinde demesin diye sorumluluk atlettik. Elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diyerek çalışmalarına deva edeceklerini belirtti.

 

“Çatalcamıza iki tane büyük yatırım var”

Çatalca’ya iki tane büyük yatırım yapılacağını ve bununda önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten Güçbilmez, “Bu dönem Çatalca çok farklı bir yapıya bürünecek. Büyükşehir ve hükümet kanalımızdan Çatalcamıza iki tane büyük yatırım var. Onlarında yakın zamanda açıklanmasını bekliyoruz. Açıklandığı zaman Çatalcamız ile ilgili gerçekten güzel şeyler olacak. Mahallelerimizin sorunları aşağı yukarı yüzde 85 tamam gibi. İSKİ ile ilgili kanalizasyonla, içme suyu ile ilgili problemli yerlerimiz vardı. Yaklaşık iki saat genel müdürümüzle toplantı yaptık. İstimlaklarla ilgili sorunlarımız vardı. Onları tartıştık, masaya yatırdık yüzde 90 civarını çözdük. İSKİ genel müdürümüz Mayıs ayında Çatalca’ya gelip yerinde görecek. Biz burada hem iktidar hem de muhalefet durumundayız. Bir şeyler yapmak istedikçe zorluklarla karşılaştığımız dönemlerde oluyor ama biz hiç yılmadık. Bir yola çıktıysak sonunu getirmek için elimizden geldiğince bütün çabayı sarf etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Kim işini yapmıyorsa Çatalca’dan gidecek”

Kurum müdürlerini uyaran Güçbilmez, “Kurum müdürlerimizle de birer birer toplantı yapacağız kim işini yapmıyorsa Çatalca’dan gidecek ve bunu burada söylüyorum, herkes işini yapacak. Muhtarımıza bir söz verildiyse kurum müdürü de işini yapacak. Cem Beye 15 gün kadar önce mecliste söyledik. ‘Siz faaliyet raporunu sundunuz ama herhalde siz başka ilçede yaşıyorsunuz’ dedik. O da ‘Dersime çalışacağım’ dedi. Sonra ‘Siz avukat, savcı, hakim değilsiniz bana halk hesap sorar’ dedi. Bizde eyvallah dedik meclisten  çıktık. Bizde indik sahaya eksikler nelerdir, ne değildir hep beraber yapmak için. O seçilmiş halk onu taktir etmiş 2019 Martı’na kadarda Belediye başkanı olarak görevini yerine getirecek” dedi.

 

“Hasan Akgün’e devletten fazla mı para geliyor?”

Hasan Akgün’e teşekkür eden Selim Güçbilmez, “Buraya hükümet tarafından mı hizmet gelmiş, şahıs tarafından mı gelmiş çok önemli değil. Önemli olan Çatalca’ya hizmet edilmesi. Akalan’a gittim orada muhtarımızla dertleştik. ‘Başkanım okul ile ilgili sıkıntıyı çözdük. Milli Eğitim Bakanlığı’na avan projeyi verdik, okulu Hasan Akgün yapıyor’ dedi. Farkı görün işte. Hasan Akgün’e devletten fazla mı para geliyor? Duygulandım Büyükçekmece Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hangi parti olduğu önemli değil. Biz geçen sene 5 trilyonluk yardım yaptık belediyemize. Hem asfalt olarak hem de nakdi yardım olarak. Bağcılar Belediyesi’ne 7 trilyon yardım yapıldı. Bağcıların nüfusu 1 milyon Çatalca’nın nüfusu 72 bin. Buraya hizmet gelmesi hepimizin menfaatine” şeklinde konuştu.

 

“O muhtarda halkın oyuyla seçilmiş”

Çözüm odaklı çalışacaklarını vurgulayan Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, “Yeni dönemdeki sloganımız “Her şeye rağmen çalışacağız, mazeret yok.” biz mazeret üretmeyeceğiz sadece çalışacağız, Çatalca için çözüm odaklı çalışacağız. Derdini, şikayetini anlatan bir insana bağırmayacağız. Gidip hakaret etmeyeceğiz. Ben o gün çok üzüldüm mesela. Orada vatandaş muhtarı temsil etmesi için seçmiş. Nasıl belediye başkanı halkın oyuyla seçilmişse, o muhtarda halkın oyuyla seçilmiş. Kimsenin bağırmaya hakkı yok” diyerek Cem Kara’ya göndermede bulundu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

“Şile’ye verildi, Çatalca’ya neden verilmiyor”

Sıradakini Oku

İDO Çatalca’da

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir