Çatalca Belediyesi’nden Konteyner Temizliği

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe geneline yerleştirilen çöp konteynerlerini yaz döneminde oluşabilecek koku ve kötü görüntü riskine karşı basınçlı su ile yıkayarak dezenfekte ediyor. Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince çöp konteynerlerinin çevresinde biriken yağ, kir ve ürün kalıntıları ile benzeri çöplerin çevrede oluşturduğu kötü koku ve kirliliği önlemek amacıyla özel konteyner yıkama aracı ile konteynerleri yıkanıp dezenfekte edildi.

 

“Konteynerler daha hijyenik ve temiz hale getiriliyor”

Evsel atıkları su sızdırmaz çöp poşetlerinin içinde atılmasının ilçe hijyenine sağlayacağı önemi vurgulayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Belediye olarak çevreye her zaman önem veriyoruz. Halk sağlığını korumak ve daha temiz bir Çatalca için çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, ilçe genelinde bulunan 3897 adet çöp konteynerini gece gündüz demeden temizliyor. Konteynerler daha hijyenik ve temiz hale getiriliyor. Ekiplerimiz kentin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Halkımızın da bu konuda bize yardımcı olması, evsel atıklarını su sızdırmaz çöp poşetleri ile birlikte ağızları bağlı bir biçimde konteynerlere atmaları, pis kokuları ve haşere üremesini engellemek de bizlere yardımcı olacaktır” dedi.

 

Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Ekipler, Çatalca’nın İstanbul’un en temiz ve örnek ilçelerinden biri olması için yoğun bir mesai harcıyor. 39 mahallenin çöpleri düzenli bir program dahilinde toplanıyor. Hijyen ve halk sağlığı kurallarını uygulayan Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; Çatalca’nın cadde ve sokaklarının temizliğinin yanı sıra atıkların toplanması, pazar yerlerinin temizliği, moloz ve inşaat atıklarının alınması, ibadethanelerin temizlenmesi, çöp konteynerlerinin bakımı, yıkanması ve dağıtımı, sokakların süpürülmesi ve yıkanması gibi pek çok farklı hizmeti yerine getiriyor. Yaklaşık 70 bin vatandaşın yaşadığı Çatalca’da günlük olarak ortalama 83 ton çöp toplanırken yaz aylarında bu miktar sahil şeritleri ve mesire alanlarıyla 133 tona kadar çıkıyor. Geri dönüşümlü atıklarında yerinde ayrıştırılması konusu üzerinde hassasiyetle duran ekipler, bu kapsamda atık ambalaj, cam, pil, bitkisel yağlar, lastikler ve elektronik eşyaları toplama merkezlerinde biriktiriyor. Sonrasında Silivri Katı Aktarma İstasyonu ve Seymen Düzenli Depolama Alanına günlük olarak naklediyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Büyükşehir’den Okullara Bisiklet

Sıradakini Oku

Başkan Kara’dan Çatalcaspor’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir