Çatalca Belediyesi kendi yağında kavruluyor

Çatalca Belediyesi dışa bağımlılığını düşürmek ve ekonomisine katkı sağlamak için çiçek ve bank üretimine başladı. Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan serada çiçek üretilirken atölyede ise bank üretiliyor.

Kendi Çiçeğini Kendisi Üretiyor

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Çatalca’da Cumhuriyet Meydanı, park ve bahçeler gibi alanlarda çeşitli çiçeklendirme ve peyzaj işlerine hız verilecek. Bu çalışmaların en çok dikkat çekeni ise çiçek ekimleri oluyor. Çatalca Belediyesi bu hususta ilçenin çeşitli yerlerine ekilecek çiçekleri satın almak yerine kendisi üretiyor. Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan serada mevsimlik olarak ilk etapta 30.000 çiçek üretiliyor. 65.000 yazlık, 65.000 de kışlık, toplamda 130.000 çiçek kapasiteli serada ilk parti çiçekler Mayıs ayından itibaren hazır olacak.

Bankları da Çatalca Belediyesi Üretiyor

Ayrıca İstanbul’un en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi Çatalca’da yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların oturup dinlenebileceği, günün stresini atıp, sosyalleşebileceği alanlar; meydanlar, parklar gibi bölgelere bank ihtiyacı doğmaya başladı. Bu konuda da Çatalca Belediyesi kendi üretimi olan bankları en ucuz yolla üretme çalışmalarına hız verdi. Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde üretim yapan atölyede Çatalca Belediyesi bankları üretiliyor. İlk etapta 300 adet bankın 200’e yakını bitirildi. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na kurulan banklar ile birlikte vatandaşların uğrak noktası olan, gün içinde soluk alabildikleri meydanda gölgelikler de temin edilerek sıcak yaz aylarında kavurucu güneşin etkilerinin en aza indirgenmesi hedef alınıyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği 20. Yılını Coşkuyla Kutladı

Sıradakini Oku

Çatalca’da emlak fiyatları arttı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir