Çatalca Belediye Meclisi’nden Darbeye Karşı Ortak Tavır

Çatalca Belediye Meclisi olağanüstü olarak toplandı. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yaşanan darbe girişimi ile ilgili ortak deklarasyonun açıklandı.

Çatalca Belediye Meclisi olağanüstü meclis toplantısı öncesinde meclis salonu Türk Bayrakları ile donatıldı. Meclis toplantısı başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından; “Çatalca Belediye Meclisi Darbe Girişimi ile İlgili Ortak Deklarasyonu” okundu.

Belediye meclisi ortak deklarasyonu metni ise şöyle oluştu;
“Bizler Çatalca Belediyesi Meclisi çatısı altındaki CHP, AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milleti’nin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve Çatalca Belediye Meclisimiz de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Çatalca ve İstanbul halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Tek tesellimiz ilçemizde halkımızın gösterdiği sağduyulu yaklaşımıdır. Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun” denildi.

Deklarasyonun okunmasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Celallettin Sonkaya ve CHP Grup Başkanvekili Ufuk Akın tarafından darbe girişimine karşı kınama metinleri okundu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca Muhtarlarından Tek Ses

Sıradakini Oku

Çatalca’da STK’lardan Ortak Bildiri

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir