Çatalca Belediye Başkan Aday Adayları…!

Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan aday adaylarının adlarını duymaya başladık. Yolları açık olsun!

Ancak, Çatalca Belediye Başkanlığına aday olacakların, önce toplumsal sorumluluk düzeylerini, varsa halka dönük çalışmalarını bilmemiz gerekir. Çünkü, belediye başkanlığı tamamen halka dönük bir hizmet etme görevidir. Bu nedenle, belediye başkanı olmak isteyen kişilerin başarılı olmaları için gönüllerinde bu konuda bir toplumsal sorumluluk duygusu taşıyor olmalıdırlar. Bu sorumluluk duygusunu taşıyan kişiler, görevli olmasalar da çevresinde, ilçesinde, köyünde gördüğü her soruna duyarlılık gösterirler, sorunun çözümü için harekete geçerler. Dolayısıyla belediye başkan aday adaylarının da geçmişlerinde bu tür eylemlerini görmüş, duymuş olmak isteriz.

İşte, ben de belediye başkanı aday adaylarını bu halka dönük sorumluluk duyguları üzerinden değerlendireceğim.

Mehmet Çoban: Kendisi “Ben, sosyal demokratım” der ama diğer taraftan “Atatürkçü olduğunu da söyler”. Sosyal Demokratlık, AB-ABD-Soros destekli bir ideolojidir; Atatürkçülükle ilgisi yoktur, üstelik Atatürkçülüğe düşman denilecek kadar karşıdır. Mehmet Çoban bunları ya bilmiyor ya da yalan söylüyor. Takdiri Çatalcalılara bırakıyorum.

Engin Akman: Arnavutköy’e bağlı Durusu beldesindeki belediye başkanlığından bilinen bir kişi. Çatalca’daki toplumsal bir harekette hiçbir zaman görülmemiştir. Çatalca’da görülmemiş biri Çatalca belediye başkanlığına neden aday olur?

Kerem Girgin: Atatürkçü Düşünce Derneği temsilciliğini alır almaz Cumhuriyet için, Atatürkçülük için hiçbir etkinlik yapmadan doğrudan Çatalca için projelerinden söz etmeye başladı. Proje çalışmalarında konunun uzmanları mimarlardan, mühendislerden yararlandığını söyledi. Bu projelerinden biri olan Çatalca’nın Karadeniz sahillerinde turizm tesisleri yatırımı idi. Ancak bu yatırımların gerçekçi olmadığını kendisine söylemiştim. Çünkü deniz sezonu en fazla 2 ay olan bir kıyıda hiçbir yatırımcı otel yapmayı düşünmez, çünkü böyle bir tesis sadece zarar eder. Bu verdiğim bilgiden sonra turizm projesinden söz etmez oldu. Aslında, ADD Temsilcisi olarak veya belediye başkan adayı olarak yapması gereken çok işler vardı. Örnek: Çakıl Köyü’nün 240 dönüm merasında açılan taşocağı için kendisinden yürütmeyi durdurma davası açması istenmiş ama kabul etmemişti. Oysa, “Çatalca’nın geleceğinden endişeliyim” diyen Çatalcalı bir avukat olarak yürütmeyi durdurma davası açarak Çatalca’nın merasına, doğasına, tarım ve hayvancılığına, geleceğine sahip çıkmasını beklerdik? Böylesine önemli bir görevden kaçan Kerem Girgin’in adaylık takdirini Çatalcalılara bırakıyorum.

Ayhan Otlatıcı: Halen Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Çatalca’daki hiçbir etkinliğe katılmamış, destek vermemiştir. Aday adaylığını, Çatalcalıların takdirine bırakıyorum.

Metin Sezer: Kendisini CHP’li idi ama bir anda AKP’ye geçti. Toplumsal sorumluluk duygusunu gösteren hiçbir eylemini görmedik, duymadık.

Selçuk Özsoy: AKP’den aday adayı. Sorumluluk duygusu ile Çatalcalıları ilgilendiren herhangi bir sorunla ilgilendiğini gören, bilen yok.

Çatalca’da insanlarımızın yaşamını, geçimini sona erdiren birçok olay yaşadık. Bu olaylardan birkaçı şöyle idi:

1.-Özellikle Necmettin Onan -Fetih Caddeleri kavşağında ve Çatalca çıkışındaki Çakıl-Ovayenice-Ortaköy sapağındaki kavşakta son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında yüzü aşkın insanımız öldü ve bir o kadar insanımız da sakat kaldı.

Çatalca’daki bu 2 kavşak dahil toplam 5 noktada, Karayolları standartlarına aykırı yapılmış kavşak ve yolların düzeltilmesi için Ayşe Ballıbaba, Yunus Fıratlı ve Adnan Pelvanlar olarak imza kampanyası düzenlemiştik. Toplanan 1332 imzayı İBB’ye ve Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne gönderdikten sonra bu kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurulmuştu.

Bu imza kampanyası sırasında yukarıda adı geçen kişilerden hiçbiri, yanımıza gelip çalışmalarımıza destek olma niyetini bile göstermemiştir. Hemşerisine, köylüsüne, çevresine sahip çıkma sorumluluğunu gösteremeyen kişilerin Belediye Başkanlığı görevi sırasında halka hizmet etmeleri ne kadar mümkün olacak?

2.Çakıl Köyünün 240 dönüm merası taşocağına çevrildi. Milyonlarca yılda oluşmuş, köylümüzün geçim kaynağı merada bugün çevrede deprem etkisi yaratan anfolar patlıyor, damperli kamyonlar 7×24 saat vızır vızır çalışıyor. Her taraf toz toprak…

Çatalca’nın bu sorunlarına eklenecek, gençlerin uyuşturucu kullanmaları gibi daha birçok konu vardır. Bu konulara ileride değineceğim.

Yukarıdaki bu acı tablolar karşısında, parmaklarını kıpırdatmamış adı geçen kişilerin, Çatalca Belediye başkanı olmak için yeterli olmadıklarını, yeterli olamayacaklarını söylemeye gerek var mı?

Çatalca’yı sahipsiz de bırakamayacağımıza göre en doğru adayı ortaya çıkarmamız, önermemiz gerekiyor. Benim Çatalca Belediye Başkanlığı için adayım halen Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Erhan Güzel’dir. Erhan Güzel’in insanlara hizmet görevini yerine getirirken içten davrandığını, samimi olduğunu herkes görmektedir, bilmektedir. Bu tutumu sorumluluk düzeyinin yüksek olduğunu göstermektedir.  Ayrıca, Erhan Güzel, iki dönemdir Çatalca Belediyesi’ndeki görevi sırasında oldukça önemli deneyimler kazanmıştır. Erhan Güzel’in, bu özellikleri ile Çatalca belediye Başkanlığına en uygun, en doğru aday olduğunu düşünüyorum. Seçim çalışmalarında kendisine başarılar diliyorum.

 

Adnan Pelvanlar

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Güreş Severlerin Değişmez Adresi Çatalca!

Sıradakini Oku

Çatalca’da “Turizm Çalıştayı” Gerçekleşecek

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir