Başkan Üner’den Hasat Zamanı

Çatalca Belediyesi bu sene uhdesinde olan tarlalarda ekimini yaptığı ayçiçeği üretiminin semerelerini almaya başladı. Bahşayiş Mahallesi’nde ‘Hasat Vakti’ diyerek, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner biçerdövere binerek ayçiçeği biçti.

Program sonunda Çatalca Başkan Mesut Üner, gazetemiz Habersiz’e açıklamalarda bulundu. Üner, çıktıkları anlamlı yolculuk hakkında şu açıklamayı yaptı: “2019 yılında başkanlığı kazandıktan sonra müdürlerimiz ile beraber bizim envanter çalışması yaptık. Envanter çalışmasında projelerimizden bir tanesi de tarım ile ilgili olan projeydi. ‘Bu projede ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Rol model olarak da Silivri Belediyesi’nin yaptığı işin farklı frekansını bizde yapalım dedik. Akabinde kendi yerlerimizi belediye şirketine devrettik. Bunun sebebi; Çatalca Belediyesi devletin verdiği bütün imkânlardan faydalanması. Normal bir şirket statüsüne geçtiğimiz için desteklemelerinden faydalanalım, tohumundan faydalanalım. Mazot desteğinden, gübre desteğinden olsun dedik. Bunu yaptıktan sonra biz bu dönem Ayçiçeği ekime yaptık. Ayçiçeklerimizi de biçtikten sonra sertifikalı tohum olarak ayırıp geri kalan kısmını da bunları yağa dönüştürüp vatandaşımıza sosyal proje noktasında dağıtmak. Birinci önceliğimiz örnek veriyorum biz Bahşayiş Mahallesi’nde aldığımız ürünlerde yeteri kadar yağımızı çıkardıktan sonra burada durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı belirleyip sosyal yardım olarak kendilerine destek vermek. İkincisi bir daha ki seneye Ayçiçeği ekilen yere biz buğday ekeceğiz.”

“Çatalcalının malına hep beraber sahip çıkmak ve yaptığımız işte bir sosyal projedir”

Önümüzdeki dönem buğday ekimine gireceklerini ifade eden Başkan Üner, “Buğday ektikten sonra ne yapacağız? Buğdayı una dönüştürüp sosyal yardıma ihtiyacı olanlara dağıtacağız. Buğdayın samanından balya yapıp hayvancılık yapanlara dağıtacağız. Çünkü saman bir girdidir hayvancılıkta. En azından cebinde saman parası kalacaktır. Bununla beraber biz bir daha ki dönem de bir daha ki seneyle ilgili salaş işlerine de gireceğiz. Yani hayvancılık yapanlara mısır salaşı ekip onları top haline getirip damızlık birliklerine üye olanlara bunları sıradan dağıtacağız. Çatalca Belediyesinin daha önce 1200/1300 dönüm olan yerleri vardı. Bunun 400 dönümünü falan icarla birilerine vermişler. Geri kalan 800 dönümünün kimin ektiği ne yapıldığı hiç belli değildi. Buradaki niyetimiz kimsenin bir şeyini elinden almak değil. Çatalcalının malına hep beraber sahip çıkmak ve yaptığımız işte bir sosyal proje olduğu için buna biz mecliste gelin destek verin hep beraber yapalım bu işi. Bazı arkadaşlar olayı siyaset noktasına getirip hala daha günden oluşturmaya çalışıyorlar. Çatalca’nın mallarını kime veriyorlar diye. Sizde şahitsiniz ayçiçeğimizi ektik, çıkacak hasatla inşallah bunları yağa dönüştüreceğiz. Ve vatandaşımızla buluşturacağız” ifadesini kullandı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

KAÇAK YAPILAŞMAYA “KONTROLLÜ BİNA” KILIFI!

Sıradakini Oku

MHP Çatalca yeni adresinde

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir