Başkan Mesut Üner “Emeğinize sağlık”

Her biri birbirinden güzel eserlerin yer aldığı Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ilçe protokolünün katılımlarıyla açıldı. Çatalca Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin, yıl boyunca emek verdikleri, her biri sanat eseri değerinde olan el emeği, göz nuru eserleri, açılan sergi ile gözler önüne serildi.

Başkan Mesut Üner, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleşen sergide, deri işi, nakış, seramik, yağlı boya, çarpana dokuma, filografi, giyim üretim teknolojisi gibi birçok branşta yapılan eserler Halk Eğitim Merkezi bahçesinde, Kültür Müdürlüğü işbirliğinde sergilenmeye başladı.

Öğrenmenin, eğitim almanın yaşı yoktur

Başkan Mesut Üner açılış töreninde yaptığı konuşmada her yaşta ve her koşulda eğitimin olmazsa olmazlarımızdan olduğunu dile getirerek, “Eğitim örgün eğitimin yanı sıra hayatın her aşamasında öğrenmenin adıdır. Öğrenmenin, eğitim almanın yaşı yoktur. Çatalca’mızda kurumlarımız ile işbirliği yaparak her yaşa eğitim ilkemiz ve toplumun tüm bireylerine hizmet verme amacımızla geniş kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve sanatsal yeteneklerin geliştirilmesinden, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın yaşatılmasına ve meslek edindirme kurslarına kadar çok çeşitli alanlarda açtığımız kurslarla binlerce insanımıza ulaştık. Halk Eğitim Merkezimizde hayat boyu eğitim merkezleri olma misyonunu sürdürüyor ve birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz. Sergimizde gerçekten muhteşem çalışmalar yer alıyor. Eğitmenlerimizin ve kursiyerlerimizin emeklerine sağlık” dedi.

El emeği eserler yoğun beğeni aldı

Törende folklor kursu öğrencilerinin muhteşem halk dansları ve öğrencilerden oluşan karma çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar büyülerken müzik kursu öğrencilerinin çaldığı birbirinden güzel melodiler eşliğinde sergi gezildi. Her bir stantta yer alan eserleri inceleyen Belediye Başkanı Mesut Üner, kursiyerler ve eğitmenlerle konuşarak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin yıl boyunca aldıkları eğitimle, ustalıkla ürettikleri el emeği eserler sergiyi gezenler tarafından da yoğun beğeni aldı

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

“Adım Adım 2023, ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma toplantısı” Çatalca’da yapıldı

Sıradakini Oku

ÇATALCA’NIN KÜÇÜK PİYANİSTLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir