İçme Suyu Kimyasal Atıklarla Karşı Karşıya

Meydan İstanbul Gazetesi’nin önceki sayısında “Sazlıdere Barajı Kaçak Hafriyat Tehdidi Altında” başlıklı haberinden sonra CHP İBB ve Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu konuyu İBB Meclisine taşıdı. CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel ve Çatalca Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Süleyman Kolcuoğlu Sazlıdere Barajı’na giderek dökülen hafriyatları yerinde incelemişti.

 

Çatalca Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Süleyman Kolcuoğlu hazırladığı yazılı soru önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyarak İstanbullunun içme suyunu karşılayan önemli kaynaklardan olan ve geçtiğimiz aylarda foseptik kuyusundan sızan atıklar ve pis sularla gündeme gelen Sazlıdere Barajı’nın içler acısı durumunu gündeme getirdi. CHP’li Süleyman Kolcuoğlu önergesinde “Son günlerde basına yansıdığı gibi orman alanları, deniz kenarları, denizin içine hafriyat atıkları döküldüğü bilinmektedir. Hatta Kadir Toptaş’ da bu konu hakkında açıklama yaptı. Şimdi büyük bir tehlikede 1998 yılında kurulan Sazlıdere Barajı ile ilgili. Yıllık 55 milyon m³ kapasitesiyle Sazlıdere Barajı çevresine dökülen kimyasal atıklar ve inşaat atıkları nedeniyle içme suyu havzaları tehlike altındadır. Dolayasıyla İstanbul’un içme suyu da tehlike altındadır. Sazlıdere barajı, hafriyat atıklarıyla doludur. Sazlıdere Barajı çevresine dökülen kimyasal atıklar ve inşaat atıkları barajın demografik yapısını değiştiriyor” uyarsında bulunarak Başkan Topbaş’a cevaplaması için şu soruları sordu: “Sazlıdere Barajı’nın giriş çıkışları belli olduğu halde bu atıklar nasıl dökülmüştür? Bu dökülen hafriyatlarla ilgili uygulanan para cezaları var mıdır? Varsa miktarı ne kadardır? Baraj etrafındaki dökülen hafriyatların temizlenmesiyle ilgili ne zaman harekete geçmeyi düşünüyorsunuz? Barajın çevresindeki atıkların baraj suyuna etkisi tespit edilmiş midir? Baraj ile ilgili en son su analizi ne zaman yapılmıştır?

 

Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Mart ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Süleyman Kolcuoğlu, Belgin Tezer, Hasan Tapan, Hüseyin Sağ, Sabiha Tüzünoğlu ve Ayşegül Okumuş Görgü’nün imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Aydın; Vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz

Sıradakini Oku

AKP’nin 15 yılda yaptıkları, yapamadıkları ve şimdi yapmak istedikleri

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir