Hüseyin Bükülmez Güven Tazeledi

Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde 12. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Olağan kongrede tek aday olan Hüseyin Bükülmez üst üste dördüncü kes başkanlığa seçildi. Divan Başkanlığını, dernek üyesi de olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Katip üyeliklerini Mehmet Subaşı ve Batuhan Kaşifoğlu yaptı. Kongreye, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın ve Erhan Güzel, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri Süleyman Kolcuoğlu, Cengiz Aydın, Süleyman Seçilmiş, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan, Çatalca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cafer Dağ, CHP Çatalca Eski İlçe Başkanları Hami Kara, Naci Özcan ve dernek üyeleri katıldı.

“Sizlere soruyorum? Allah’tan revamı?”

Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Hüseyin Bükülmez kongrede bir konuşma yaparak, “Avcılık bugün ekonomik durumları iyi olan kişilerin boş zamanlarında doğa da geçirmek için iyi bir doğa sporu haline dönüşmüştür. Avcılarımız gün geçtikçe bilinçlenmektedir. Av ve yaban hayatı koruma mühendisliği kaçak olarak yapılan avlanmalarda yüzde yüz başarılı olamamaktadır. Bizler bu bölgenin avcıları olarak tavşan, keklik, çil, sülün gibi yerli hayvanları korumalıyız ki bizim torunlarımız bu hayvanları görsün avlasın. Tavşanları tarlalarda yapılan yollar dolayısıyla gece taksilerle, traktörlerle vuruyorlar. Biçerdöverler ile ise Eylül ayında tam bir katliam yaşanıyor. Avcılıkla alakası olmayan şahıslar günde dört beş tavşan vurabiliyor. Sizler ise her yıl vergi, pul, dernek aidatı ödüyorsunuz. Hiç para ödemeyen avcılık yaparak avları bitiriyor. Sizlere soruyorum? Allah’tan revamı?” dedi.

Avcılar bir çok belge almak zorunda

Avcılardan bir çok belge istendiğini belirten Bükülmez, “Toplumda avcılar için bir çok şey söylerler ama bakın avcı 3 doktordan sağlık raporu alırlar. Ortapeti, norolaji, psikiyastris. Sabıka kaydı. Gasp yapmamıştır, soygun yapmamıştır. Vergi borcu yoktur diye temiz kağıdı alır. Yıllık vergisi 160 TL ödeyecek. Dernek aidatını ödeyecek. Avcılık ehliyeti almak için kursa gidecek ve 300 TL verecek. Milli parklara pul parası ödeyecek. Avcı arkadaşlarıma Allah kolaylık versin. Bunları bir çok mesleğe girişte bile istemezler” diye konuştu.

AVCILAR2

 “Gençlerimize bu sporu aşılayamıyoruz”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara babasının da avcılık yaptığını vurgulayarak, “Babam avcılık yapmasaydı ben avcılık yaparmıydım bilmiyorum. Ama sağolsun böyle güzel bir sporu öğretti. Ben bu avcılık sayesinde çok şey öğrendim. Anadolu’nun bir köyüne gittiğinizde köy odası olduğunda bağdaş kurup bir yer sofrasına oturduğunu, av torbasının içersinde kibrit yada çakmak, bıçak, tuz, soğanın eksik edilmemesi gerektiğini öğrendik. Çünkü araziye çıkıyorsunuz başınıza her şey gelebilir. Pek çok şeyi avcılık sayesinde öğrendim gördüm bana çok büyük katkısı oldu kişisel gelişmemde. Salona baktığımda gençlerimizin sayısı oldukça az maalesef. Gençlerimize bu sporu aşılayamıyoruz. Bu spor dalını kulüpler aracılığı ile yerel yönetimler olarak bu söylediklerimizi her türlü maddi desteği sağlamaya hazırız. Yükün bir kısmını biz üzerimize almaya hazırız” diyerek gençlerin avcılığa özendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Avcı doğa dostudur”

Başkan Cem Kara avcının doğa dostu olduğunu ifade ederek, “Basın mensupları arkadaşlarım buradayken onlarında şunu bilmesini isterim biz avcılar doğayı katleden hayvanı öldüren bunu acımasızca yapan kişiler değiliz. Avcı doğanın dostudur. Avcı doğanın koruyucusudur. Diyeceksiniz ki bir taraftan keklik, tavşan vuruyorsunuz bir taraftan doğayı nasıl koruyorsunuz? Yer yüzünde bu spor dalı bütün dünya milletleri tarafından yapılıyor zamanında yapıldığında, yerinde yapıldığında, kurallara uyarak yapıldığında bu hayvanların popülasyonları daha fazla artmasına sebep olunabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim

Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Yönetimi Hüseyin Bükülmez başkanlığında şu isimlerden oluştu; Şevket Ak, Turhan Atasoy, Yücel Öktem, Yavuz Sarı, Şevket Çakır ve Gürbüz Çetin seçildi. Denetleme Kuruluna ise, Eser Gür, H.Tuna Bilgen ve Timur Kansu

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

CHP Çatalca’da Ses Var Görüntü Yok!

Sıradakini Oku

Başkan Kara Çatalca Gümrüğü İçin Bakanla Görüştü

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir